7 ΑΠΟΡΙΕΣ για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

7 ΑΠΟΡΙΕΣ για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Χρίστος Πέτρου, απαντάει στις ερωτήσεις μας.

Σε ένα σύντομο, περιεκτικό και καθόλα ενημερωτικό βιντεάκι, των περίπου 4,5 λεπτών, ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Χρίστος Πέτρου, απαντάει με σαφήνεια και απλά λόγια, σε 7 AΠΟΡΙΕΣ σχετικά με τα εμβόλια κατά του Covid - 19.

Ερωτήματα τα οποία λίγο-πολύ, όλοι έχουμε και που χωρίς τις απαντήσεις ίσως να μεγεθύνεται ο προβληματισμός και η φοβία μας απέναντι στον εμβολιασμό, που όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι απαραίτητος ώστε να διαφύγουμε τον κίνδυνο μόλυνσης μας από τον κορωνοϊό ή έστω εάν νοσήσουμε, να αντιμετωπίσουμε ήπια συμπτωματολογία. 

Επειδή λοιπόν η γνώση και διαφάνεια καταρρίπτει μύθους και συνωμοσιολογίες, ο Δρ Χρίστος Πέτρου στο πλαίσιο μιας ενημερωτικής καμπάνιας, λύνει απορίες αναφορικά με το πώς ακριβώς μας προστατεύουν τα εμβόλια κατά του Covid και πώς εκπαιδεύουν τον οργανισμό μας να αναπτύξει άμυνες για τυχόν έκθεσή του στον ιό.

Ερωτώμενος εάν είναι ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια, διευκρινίζει ανάμεσα σε άλλα ότι για να εγκριθεί ένα εμβόλιο, πρέπει να αποδειχθεί ότι η σχέση μεταξύ οφέλους – κινδύνου, είναι πάντα υπέρ του οφέλους.

Απαντάει όμως και στο πότε θα απαλλαγούμε από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και πώς συμβάλλει σε αυτό ο εμβολιασμός, εάν θα χρειάζεται ετήσια επανάληψη του εμβολίου για να είμαστε προστατευμένοι, κατά πόσο υφίσταται το ενδεχόμενο να νοσήσουμε μετά τον εμβολιασμό, καθώς και εάν επηρεάζουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. 

Ο Δρ Πέτρου, ξεκαθαρίζει παράλληλα, εάν ο συγκεκριμένος εμβολιασμός συνιστάται και σε άτομα που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών αλλεργίες.

Ακολουθεί το βίντεο με τις απαντήσεις:

Loader