7 απορίες με την travel blogger Κατερίνα Βάσου

7 απορίες με την travel blogger Κατερίνα Βάσου

Η Κύπρια που έχει επισκεφτεί περίπου 60 μέρη και κατάφερε να βγάζει λεφτά από τα ταξίδια της

Η συμπατριώτισσα μας που αγαπά τα ταξίδια, έχει επισκεφτεί περίπου 60 μέρη και μας εξηγεί πώς βγάζει λεφτά μέσα από το travelling αλλά και με ποιο κριτήριο επιλέγει τον κάθε προορισμό της.

Η Κατερίνα επιλέγει πάντα προορισμούς που να έχουν να της δώσουν κάτι διαφορετικό. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ταξιδιώτες που δε θέλουν απλά να ζουν σαν τουρίστες, αλλά να δοκιμάζουν τα όρια τους και να γεμίζουν την καρδιά και το μυαλό τους με συναισθήματα και εμπειρίες.

Μέσα από το ταξιδιωτικό της blog , Diary Wings, μοιράζεται τις ιστορίες της και δίνει συμβουλές σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα ταξίδια.

Σε ποια ηλικία έκανες το πρώτο σου ταξίδι;

Το πρώτο μου ταξίδι το έκανα στα 12 μου χρόνια με τον πατέρα μου, στην Ελβετία. Θυμάμαι μέχρι και σήμερα τα έντονα συναισθήματα που είχα νιώσει.

Ποιο ήταν ο πιο μακρινός σου προορισμός;

Τα πιο μακρινά μου ταξίδια ίσως είναι η Ιαπωνία και το Περού.

Κρατάς μέτρημα πόσα ταξίδια έκανες μέχρι σήμερα;

Υπολογίζω να είναι γύρω στα 60. Δε μετράω τις χώρες γιατί δε βλέπω το λόγο να κρατάω… σκορ, μιας και δεν είχα ποτέ στόχο να ταξιδέψω σε κάθε χώρα του κόσμου

H πανδημία σε ποιο βαθμό επηρέασε τα ταξίδια σου και πώς εσένα σε προσωπικό επίπεδο;

Επηρεάστηκα σε μεγάλο βαθμό και σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά, οικονομικά και συναισθηματικά, όπως και όλοι μας άλλωστε. Καταλαβαίνω πως τα ταξίδια είναι προνόμιο, αλλά στην περίπτωσή μου είναι και δουλειά, εκτός από ευχαρίστηση. Μετά το σοκ των πρώτων μηνών όμως, αποφάσισα να δω την πανδημία ως ευκαιρία για να κάνω πράγματα τα οποία δεν είχα τον χρόνο πριν κι έτσι το αντιμετώπισα, με περισσότερη ψυχραιμία και ηρεμία.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής για τον επόμενο σου σταθμό;

Τα κριτήρια ποικίλουν. Κάποιες φορές ταξιδεύω για να δω φίλους που μένουν στο εξωτερικό, άλλες φορές ταξιδεύω σε κάποιο προορισμό απλώς και μόνο επειδή έχω βρει οικονομικά εισιτήρια. Τις πλείστες φορές όμως, επιδιώκω να ταξιδεύω σε χώρες με πανέμορφα φυσικά φαινόμενα και τοπία, όπως η Ισλανδία, τα νησιά Φερόε, οι Φιλιππίνες. Επίσης, μου αρέσει να ταξιδεύω σε ασυνήθιστα μέρη τα οποία δε γνωρίζει πολύς κόσμος.

Ποια ανάγκη σε οδήγησε στη δημιουργία του δικού σου ταξιδιωτικού blog, με την ονομασία Diary Wings;

Η ανάγκη μου να εκφραστώ και να διηγηθώ τις απίθανες ιστορίες από τα ταξίδια μου. Πριν το blog πίστευα πραγματικά πως δεν ενδιαφέρει κανένα να μάθει πώς περνάω στα ταξίδια μου ή να ακούσει όλες τις τρελές ιστορίες που είχα να αφηγηθώ. Μέσα από το Diary Wings όμως, βρήκα την κοινότητά μου, τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι το ίδιο πάθος. Πλέον το blog αποτελεί πηγή έμπνευσης και πληροφοριών για κάθε μελλοντικό ταξιδιώτη.

Πώς κατάφερες να βγάζεις λεφτά μέσα από τα ταξίδια σου και πόσο άλλαξε αυτό λόγω της πανδημίας;

Πριν την πανδημία, τα χρήματα μου τα έβγαζα από τις συνεργασίες που είχα με διάφορα brands και από το social media management που εξασκώ ως freelancer. Επλήγησαν και τα δύο εξαιτίας της πανδημίας. Ομολογώ πως δυσκολεύτηκα οικονομικά, ειδικά στις αρχές. Τα brands διέκοψαν τις συνεργασίες, μιας και δε μπορούσα να ταξιδέψω πλέον, ενώ παράλληλα "έχασα" πολλούς πελάτες που ήθελαν να κάνουν οικονομία λόγω της κατάστασης. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας όμως, είχα χρόνο να αναπτύξω μια νέα επιχειρηματική ιδέα -άσχετη με τα ταξίδια - που με βοήθησε να βιοποριστώ στους δύσκολους μήνες. Πλέον έχω ξαναρχίσει τις συνεργασίες και ομολογώ πως τα πράγματα είναι καλύτερα κι από πριν! 

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader